Yalıtım Uygulamaları

Komponentli son kat boyası olarak tarif edilen kimyasal esaslı bir reçine olan epoksi, kolay uygulanma özelliği ve dekoratif görünümü ile yeni nesil zemin kaplama sistemlerinin başında gelmektedir. Endüstriyel kuruluşlar, ilaç sanayisi, hastaneler, asit ve kimyasal madde imalatının yapıldığı alanlar, okullar ve spor salonları başta olmak üzere daha pek çok mekanın zeminleri için en uygun yer kaplama çözümlerini oluşturan bu uygulamalar, fiyat bakımından oldukça makul, kullanım ömrü ise son derece uzun uygulamalardır.

Fiyatı, sağlamlığı ve görünümü kadar kolay uygulanma özelliğinin de ön planda olduğu yapı malzemelerinin en iyi örneklerinden bir tanesi olan, birkaç saat içerisinde uygulanarak 10 ile 12 saat arası zaman diliminde kullanıma hazır hale gelen epoksi; rulo, fırça ve tabanca yardımı ile uygulanır. Metal, beton ve sıvalı yüzeylere uygulanabilen, öncesinde mutlaka yüzey temizliği gerektiren bu maddenin kullanılacağı alanların ısı değerinin 5 ile 20 derece arasında olmasına özen gösterilmelidir.

Epoksi Zemin Nasıl yapılır sorusunun cevabına gelince; epoksi ambalajı içerisinde homojen kıvama gelinceye kadar karıştırılır, içeriğinde kendi miktarı kadar sertleştirici eklenerek birkaç dakika durmadan karıştırılır. Yaklaşık on dakika dinlendirilmeye bırakılan bu karışım yüzeye dökülerek fırça yada rulo ile yayıldığı gibi direk tabanca ile atılarak da uygulanır.

Hazırlanan karışım en geç bir saat içerisinde tüketilmesine özen gösterilerek, tekrar tekrar hazırlanır. Şayet alana çift kat epoksi planlanıyor ise uygulamanın ardından 12 saat beklenerek diğer kat bu zaman sürecinin ardından atılır. Sonuçta kimyasal bir bileşen olması nedeni ile uygulayan ustaların eldiven ve maske kullanması, ortamın ise sürekli havalandırılarak bol oksijenli olması da en öncelikli kriterler arasındadır. Oldukça pratik uygulanan ve geniş bir ürün gamı bulunan bu zemin çözümü, sürtünme ve darbelere karşı yüksek direnci ve dekoratif görünümü ile mükemmel bir alan bütünlüğü oluşturur.